Šodien es parādīšu 4 lavaša rullīšu pildījumu variantus. Visi tie ir vienkārši, garšīgi un ātri pagatavojami. Šādus rullīšus var ēst brokastīs, kā uzkodu dienas laikā vai pagatavot kā uzkodu svētku galdam.
Recepte 1:
Lavaša loksne
šķiņķis, desa – 200 g.
Korejas burkāni – 200 g.
dilles
majonēze vai kausētais siers – 3 ēd.k.
Pagatavošana:
Desu vai šķiņķi sagriež kubiņos (var sarīvēt uz rupjas rīves). Sasmalciniet arī korejiešu burkānus.
Paņemiet lavašā lapu, apsmērējiet to ar majonēzi vai kausētu sieru pa visu virsmu, pārkaisiet ar sasmalcinātām dillēm, tad ar korejiešu burkāniem un sasmalcinātu desu.
Cieši savelciet ruļļos, ievietojiet plēvē un ievietojiet ledusskapī uz 1-2 stundām.
2. recepte:
Lavašs- 1 gab.
viegli sālīts lasis vai forele – 180 g.
biezpiens – 150 g.
lapu salāti
garšaugi – pēc garšas
Pagatavošana:
Sālītu sarkano zivi sagriež garās šķēlēs, lavaša loksni pārziež ar biezpienu, vienmērīgi izlīdzina.
Virsū uzliek nomazgātas un nosusinātas salātu lapas, tad zivju gabaliņus un sarullē. Ielieciet plēvē un ievietojiet ledusskapī.
3. recepte:
Lavašs
tomāti, gurķi – pa 1-2 gabaliņiem.
siers – 100 g.
karbonāts – 50 g.
salātu lapas
skābais krējums – 2 ēd.k. un majonēze – 2 ēd.k.
melnie pipari, pētersīļi, ķiploki – 2-3 daiviņas.
Pagatavošana:
Sasmalcina tomātus, svaigus gurķus un pētersīļus. Sieru sarīvē uz rupjas rīves.
Mērcei ņem 2 ēd.k. skāba krējuma un 2 ēd.k. majonēzes, piparus, nospiediet 3 ķiploka daiviņas, ielieciet sasmalcinātus garšaugus un samaisiet.
Vienmēr vienmērīgi uzklājiet šo mērci uz lavaša loksnes un pēc tam sakārtojiet visas sastāvdaļas rindās. Vispirms rindu tomātu, tad rindā rindā rīvētu sieru, tad rindā svaigu gurķu, desu un atkal rindā sieru un gurķu.
Loksnes galā novietojiet salātu lapas un satiniet tās ruļļos.
Lasi vēl: Daudziem būs skaudība, jo šīs zvaigžņu zīmes 2025. gadā varēs peldēties laimē Zaļās koku čūskas aizbildniecībā
Ietiniet plēvē un ļaujiet ledusskapī ievilkties 2 stundas.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….